« سيره خوبان | دعا » |
انار:
خداوند متعال در هر فصلی میوه های متناسب با آن فصل راآفریده تا آدمی براساس نیازهای جسمی خود از آن میوه ها استفاده کند .محققان طب قرآنی براین عقیده اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان وگرفتگی آسمان است وبرای جلوگیری از افسردگی ونگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده وموجب شادابی می شود .
در قرآن مجید سه بار از انارنام برده شده از جمله در سورۀ انعام آیۀ 141که دربارۀ میوه درختان توصیه مهمی آمده است (وَهُوَالَذّی أُنشَأَ جَنَّتِ مَعروشَتٍ ؛) واوست کسی که باغ هایی با دار بست وبدون داربست وکشتزاربا میوه های گوناگون آن ،وزیتون وانار ،شبیه به یکدیگر وغیر شبیه پدید آورد .از میوۀ آن چون ثمر دادبخورید (وحق بینوایان از آن را روز بهره برداری از آن بدهید ،وزیاده روی نکنید که او اسرافکاران را دوست ندارد.)
ـ انار در آیات وروایات
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) انار مهمتر همه میوه هاست ،انار را با پرده آن بخورید چرا که شستشو دهنده ی معده است .
امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام ) به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند .امام جعفر صادق (علیه السلام)انار را با پرده های وسط آن بخورید تا معده را صیقل دهدوهو ش را زیاد کند .امام جعفر صادق (علیه السلام )برشما باد انار ؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد .
مگرآنکه وی را بسنده است وهیچ سیری آن رانمی خورد مگر این که غذارا بر وی گوارا می سازد.
امام حسن عسکری (علیه السلام ):پس از حجامت انار بخور چراکه خون را فرو می نشاند وآن را تصفیه می کند .
پزشکان ومتخصصان با الهام از این احادیث نورانی وبررسی های آزمایشگاهی ، می گویند: انار در پاکسازی معده وتصفیه خون مؤثر است وباعث عملکرد مطلوب اعضای اصلی بدن همچون مغز ،قلب وکبد می شود .همچنین این میوه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی در پیشگیری از سرطان ها نقش مفیدی داشته ضمن اینکه اثر مثبتی در کاهش فشار خون دارد تحقیقات نشان داده است که انارسه برابرچای سبز آنتی اکسیدان دارد گفتنی است که نقش آنتی اکسیدان ها حفاظت از بدن در برابر استرس ها آلودگی های شیمیایی و میکروبی ،بیماری قلبی وسرطان هاست .در ضمن ،این میوه مقدار بسیار زیادی پتاسیم دارد ،سرشاراز الیاف گیاهی (فیبر ) است وهمچنین ویتامین (ث)دارد.
متخصصان توصیه می کنند به جای آب انار ،از دانه های انار استفاده کنید چون هسته وفیبر این دانه ها ملین بوده ودر مقایسه با آب انار هضم سبک تر وجذب بهتری دارد.بهترین زمان خوردن انار صبح ناشتا به همراه کمی گل پر است .گل پر علاوه بربوی مطبوع ،از نفاخ بودن انار می کاهد .البته خوردن انار برای مبتلایان به زخم معده وروده جایز نیست وکسانی که سرد مزاج هستند نیز نباید در خوردن انار تفریط کنند ،زیرا معده را سست کرده وایجاد نفخ می کند .
با سلام
مطلبتون فوق العاده بود
یاحق…
فرم در حال بارگذاری ...